In de afgelopen drie jaar is The Share Council uitgegroeid tot hét platform voor mede-eigenaarschap in Nederland. De aandelen van jouw bedrijf digitaliseren, opknippen in kleine stukjes en vervolgens medewerkers, maar ook leveranciers, klanten en adviseurs aan het bedrijf binden met mede-eigenaarschap. Op die manier ontstaat er dankzij het platform van The Share Council een ecosysteem van stakeholders die allemaal belang hebben bij het toekomstige succes van jouw bedrijf. Het fundament van jouw toekomstige succes.


Nu is het voor ons tijd om ons fundament te versterken en ons ecosysteem te vergroten. Wij zijn op zoek naar investeerders die geloven in ons model en willen meeprofiteren van ons toekomstige succes. Doe jij mee? Met de investeringsronde die officieel op 24 september van start gaat willen wij €300.000 ophalen in ruil voor 12% van ons bedrijf.


Hoe is The Share Council ontstaan?

Het kapitaal in de wereld is oneerlijk verdeeld en The Share Council is onder andere bedacht om dat te veranderen. Geïnspireerd door het werk van de Franse econoom Piketty die aantoonde dat het rendement op kapitaal hoger is dan de groei van de lonen, hebben wij een platform gebouwd waarmee iedereen kan participeren in het kapitaal. In de wereld van morgen is mede-eigenaarschap de norm dankzij de software van The Share Council.

Er is geen betere manier om medewerkers te motiveren dan ze mede-eigenaar te maken van jouw bedrijf. Dat merken wij zelf, maar ook onze klanten die via ons platform hun medewerkers en andere stakeholders laten participeren in hun bedrijf. Bedrijven die kiezen voor participatie presteren beter dan bedrijven die dat niet doen. Op termijn verwachten wij dat ons model ondernemers dwingt om hun medewerkers te laten participeren in het kapitaal of het af te leggen tegen bedrijven die dat wel doen.


Verborgen voordelen van het platform

Vaak beginnen ondernemers met ons platform omdat ze een participatieplan voor hun medewerkers willen opzetten. Later komen ze erachter dat ons platform veel meer mogelijkheden te bieden heeft. Zit je even niet zo ruim in de cash? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je leveranciers met één druk op de knop (gedeeltelijk) te betalen in participaties. Je kunt alle stakeholders op een eigen manier verbinden aan jouw bedrijf en bouwen aan een duurzame relatie en onderneming. Zo kom je samen moeilijke tijden door, creëer je wederzijdse belangen en kun je de verborgen liquiditeit in je bedrijf tevoorschijn toveren.


Kort gezegd is The Share Council een digitaal platform waarop ondernemers eenvoudig medewerkers, investeerders en andere stakeholders kunnen laten participeren in hun bedrijf. Zowel de structurering als de administratie worden volledig door ons mooie platform geregeld waardoor je als ondernemer de focus kunt houden op je business. Bouwen aan een sterker bedrijf en tegelijkertijd de financiële ongelijkheid in de wereld aanpakken, dat is wat wij voor je regelen.

The Share Council naar de beurs

Als laatste is het leuk om te verklappen dat wij dit jaar als een bv naar de beurs gaan. Hierdoor wordt The Share Council één van de eerste bv's ooit in de Nederlandse geschiedenis die naar de beurs gaat. Samen met het beursplatform Nxchange zijn we de procedure gestart om dit zo snel mogelijk te realiseren. Hiermee krijg je als investeerder automatisch ook extra mogelijkheden om je participaties in The Share Council te verkopen.

In het kader van onze boodschap om iedereen een kans te geven om in het kapitaal te participeren vonden wij dat we verplicht waren deze stap te zetten. Niet in de laatste plaats om ook aan (potentiële) klanten te laten zien dat deze bijzondere stap tot de mogelijkheden behoort.

Investeer jij mee in een toekomst met meer economische gelijkheid?

Wil jij meedoen aan de investeringsronde en daarmee mede-eigenaar worden van The Share Council? Schrijf je dan in via onze investeringspagina. Investeren kan al vanaf €134.


Meer weten over ons mooie platform? Kom dan gezellig langs in onze gloednieuwe Telegram-groep waar we dagelijks leuke content delen en je kunt chatten met het team, onze klanten en andere leden van de community. Je kunt ons ook vinden en vragen stellen op LinkedIn.