Amsterdam, 12 mei 2021 - The Share Council kondigt met trots haar nieuwe strategische partnerschap met Regulated Market Nxchange aan. The Share Council biedt een op blockchain technologie gebouwd participatieplatform waarop ondernemers hun bedrijf kunnen digitaliseren en werknemers, klanten, leveranciers en andere stakeholders mede-eigenaar kunnen maken van hun organisatie. Door een partnerschap aan te gaan kunnen bedrijven die al zijn gedigitaliseerd op The Share Council nu ook publiekelijk kapitaal ophalen en hun aandelen noteren op Nxchange.


“The Share Council beheert werknemers- en stakeholder participatie regelingen van meer dan 50 bedrijven. Onze klanten de mogelijkheid bieden om publiekelijk kapitaal op te halen en hun aandelen naar de beurs te brengen is een logische stap in de verdere democratisering van stakeholder participatie en opent voor ons de deur naar Europa", aldus Quintus Willemse, oprichter en CEO van The Share Council.


Nxchange, die eerder deze week de overname aankondigde van het op blockchain technologie gebouwd platform Bondex, is de eerste volledig gereglementeerde Europese effectenbeurs voor (tokenized) effecten en gedigitaliseerde activa, waardoor real-time handel, clearing en afwikkeling, 24/7 en peer-2-peer handel mogelijk is. Door gebruik te maken van het Nxchange-platform kunnen bedrijven en financiële dienstverleners rechtstreeks in hun eigen community kapitaal ophalen en hun beleggers de mogelijkheid bieden effecten te verhandelen op de secundaire markt van Nxchange.

"Het aanbieden van een zeer efficiënte markt is slechts één stap. Het vervolgens efficiënt kunnen noteren van veelbelovende bedrijven aan een gereglementeerde markt is een complex proces waarbij het voldoen aan ons bestaand regelgevend kader een must is" - aldus Marleen Evertsz, oprichter en CEO van Nxchange. "Bedrijven die al gestructureerd zijn door The Share Council krijgen makkelijker toegang tot die publieke markt. Daarnaast zijn we enthousiast om nieuwe en innovatieve functies aan te bieden aan de volgende generatie kapitaalmarkten."

Over Nxchange

Nxchange is de eerste volledig gereglementeerde Europese effectenbeurs voor (tokenized) effecten en gedigitaliseerde activa, waardoor real-time handel, clearing en afwikkeling, 24/7 en peer-2-peer-handel mogelijk is. Door gebruik te maken van het Nxchange-platform kunnen bedrijven en financiële dienstverleners rechtstreeks in hun eigen community kapitaal ophalen en hun beleggers de mogelijkheid bieden effecten te verhandelen op de secundaire markt van Nxchange. Nxchange is een uitgebreid handelsplatform dat is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de AFM (de Autoriteit Financiële Markten) en beschikt over een Gereglementeerde markt-vergunning, een MTF-vergunning en een vergunning voor een Beleggingsonderneming die is afgegeven door het Ministerie van Financiën en de AFM. Nxchange werkt nauw samen met Europese toezichthouders en heeft sterke samenwerkingen opgezet met grote spelers op de kapitaalmarkt zoals ABN Amro Clearing bank, Rabobank, en Euroclear.