Dat is een essentiële vraag voor als je overweegt te investeren in The Share Council. Kort gezegd maakt ons platform het voor ondernemers mogelijk om medewerkers en andere stakeholders met één druk op de knop mede-eigenaar te maken van hun bedrijf. Op die manier kunnen ondernemers medewerkers, investeerders, adviseurs en zelfs klanten allemaal op een eigen manier verbinden aan hun bedrijf. Zo ontstaat er een ecosysteem van mede-eigenaren die allemaal belang hebben bij het succes van het bedrijf. Dankzij het platform van The Share Council bouwen ondernemers het fundament voor hun toekomstige succes.

Wat drie jaar geleden begon als een platform voor medewerkersparticipatie is in de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot hét platform voor participatie in Nederland. Een sterker bedrijf dankzij een betrokken ecosysteem van mede-eigenaren. Dat is waar wij voor zorgen.

Wat levert het delen van mede-eigenaarschap nog meer op?

Gemotiveerde medewerkers

Wij zijn ervan overtuigd dat er geen betere manier is om je medewerkers te motiveren dan via mede-eigenaarschap. In de meeste gevallen leveren medewerkers in ruil voor een participatie een stukje van hun loon in. Dit doen ze natuurlijk alleen maar als ze geloven in de toekomst van het bedrijf en samen met jou willen investeren in die toekomst. Wij en velen met ons geloven dat dit het winnende bedrijfsmodel is. Samen bouwen aan de toekomst, iedereen een aandeel in het kapitaal. Het kan niet anders dan dat bedrijven die kiezen voor participatie het op de lange termijn beter doen dan bedrijven die niet kiezen voor participatie. In de wereld van morgen is medewerkersparticipatie de norm en er is geen betere manier om dat te regelen dan via het platform van The Share Council.

Verborgen liquiditeit

Behalve gemotiveerde medewerkers levert medewerkersparticipatie ook liquiditeit op. Zit je als ondernemer even krap bij kas? Waarom betaal je een werknemer dan niet tijdelijk voor 10 of 20% uit in participaties? Of waarom betrek je dan niet eenvoudig klanten, leveranciers, vrienden en familie als investeerders en mede-eigenaar. Via ons platform is dat met één druk op de knop geregeld. Zo heb jij er als ondernemer weer een gemotiveerde werknemer bij en kun je de cash-reserves in moeilijke tijden binnen de onderneming houden.

Je medewerkers leveren een klein stuk van hun salaris in om samen de schouders eronder te zetten en te strijden voor de toekomst van het bedrijf. Maar naast medewerkers betrekt ons platform inmiddels ook investeerders, adviseurs, leveranciers en zelfs klanten bij de organisatie.

Met ons innovatieve platform kunnen ondernemers op die manier hun aandelen omzetten in cash zodat het voortbestaan van hun bedrijf niet meer afhankelijk is van de bank. Dankzij The Share Council zorg jij voor je eigen financiering.

Betrokkenheid van alle stakeholders

Drie jaar geleden is The Share Council begonnen als een platform voor medewerkersparticipatie, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot iets veel groters. Dankzij het digitale karakter van de participaties op ons platform kun jij iedereen op een eigen manier aan je bedrijf binden met een eigen digitale portemonnee. Werknemers, leveranciers, klanten en adviseurs kunnen allemaal op een unieke manier aan jouw bedrijf verbonden worden. Samen ondernemen met een model dat gericht is op duurzaamheid en toekomst.

Wij zien het platform van The Share Council als het fundament waarop iedere ondernemer zijn succesverhaal kan bouwen. Betrokkenheid en loyaliteit dankzij mede-eigenaarschap.

Ontzorgen administratie

Je kunt medewerkersparticipatie uiteraard ook helemaal zelf regelen, maar dan ben je al snel aangewezen op ouderwetse excel-sheets, moet je zelf alle contracten opstellen bij transacties en is het moeilijk om het participatieplan echt tot leven te brengen. Het platform van The Share Council geeft jouw participatieplan een gezicht en zorgt ervoor dat jij niet hoeft na te denken over de administratie. In onze databases wordt automatisch bijgehouden wie welke certificaten in bezit heeft, worden bij transacties automatisch contracten opgemaakt en bewaard, en kan door participanten een persoonlijke uitdraai worden gemaakt voor de fiscus.

Onderzoek heeft aangetoond dat een participatieplan pas echt effectief is als het een gezicht krijgt binnen de onderneming. Om het echt goed in de hoofden van medewerkers te krijgen moet er meer bestaan dan een simpele afspraak over winstdeling in artikel 14 van hun arbeidscontract. Voor een succesvol participatieplan moet het tot leven worden gebracht met het platform van The Share Council.

Meer weten over The Share Council?

Dan hebben we goed nieuws! Op 15 oktober aanstaande van 11:30 tot 12:15 organiseren wij live vanuit ons kantoor in de Pijp een webinar over ons platform, de toffe projecten die in de pijplijn zitten en bespreken we uiteraard de lopende investeringsronde. Want jij kunt al mede-eigenaar worden van The Share Council vanaf €134.