Nieuwe wetswijziging waardoor je  écht eenvoudig buitenlands talent naar Nederland kunt halen!

Wat betekent dit voor jouw organisatie?

  • Versterk je bedrijf met buitenlandse specialisten
  • Een klein stukje mede-eigenaarschap en geen onmogelijke voorwaarden meer
  • Maak gebruik van het stappenplan en pas het vandaag toe
We zijn ontzettend blij met deze nieuwe wetswijziging!
Dankzij de inspanning van Wouter Koolmees (Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Rutger de Graaf (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) is onze visie werkelijkheid geworden.
Nu alleen voor buitenlands talent, in de toekomst mogelijk elk talent?

Met gepaste trots kunnen wij zeggen dat we hier twee jaar geleden al over spraken met de RvO, de Tweede Kamer en het Europees Parlement. We zijn ontzettend blij met deze vooruitstrevende wetswijziging.

De wetswijziging stelt startups in staat om gemakkelijker buitenlands talent binnen te halen. Er is geen salaris van >5.000 euro  nodig om talent aan je bedrijf te betrekken maar wel de voorwaarde hen een stukje mede-eigenaarschap aan te bieden.

The Share Council zorgt ervoor dat elk bedrijf 'buitenlands' talent op een gemakkelijke manier kan aantrekken door mede-eigenaarschap simpel in te regelen. Meer informatie nodig? Vul hieronder het contact formulier in en we nemen graag contact op.
Derren R. de Jong, Commercial Director bij Zero to One, zegt hier het volgende over:
Het is bekend dat talent vinden moeilijk is. Als je dan ook nog eens een startup hebt is het nog veel moeilijker. Helemaal als je een schaars profiel zoekt en moet concurreren met multinationals. Door deze beleidswijziging wordt het voor startups gemakkelijker om talent aan te trekken. Dat is belangrijk, want startups zijn de motor van onze toekomstige innovatiekracht, concurrentievermogen en werkgelegenheid. Daarom moeten we er in Nederland alles aan doen om de oranje loper uit te rollen voor startups.

Investeren in startups is investeren in de welvaart en welzijn van alle Nederlanders.

Coalitions